Babgulyás
Egy 16 literes bográcshoz, 12-14 jóbarátnak.
Elkészítés
Hozzávalók
- 2,5 kg hús, amiben legyen csontos, füstölt sertés és marha (felkockázva
- 1 kg vegyes zöldség
- 1-2 burgonya
- 1-2 paradicsom
- 1-2 paprika
- 5-6 közepes hagyma
- pár gerezd fokhagyma
- 1liter szárazbab
- só
- bors
- pirospaprika
- Erős Pista
- szalonna
- 1-2 gulyáskrém
Megjegyzés a hozzávalókhoz
- Hagyma:
- Vágd apró kockákra
- Paradicsom
- A héját húzd le.
Elkészítés
- A szalonnát zsírjára pirítom, az apróra vágott hagymát beleteszem, kevergetem.
- A felaprózott húsokat és a csontos részeket utána küldöm, aztán már mehet is a só, a bors, a pirospaprika.
- Kb. 10 perc múlva hozzáadom a felaprított zöldségeket is, újabb 10 perc után 2 liter vízzel felöntöm.
- Persze a tűzről sem feledkezem meg. Most már főhet egymagában is, időnként azért megrázogatom a bográcsot.
- A szárazbabot külön edényben felteszem főni, sózom, és 1 babérlevelet is hozzáadok.
- Amikor már a hús és a zöldségek is puhára főttek, a felkockázott paprikát és paradicsomot is hozzáadom, a megfőtt babot szintén.
- A bab levéből annyit teszek a bográcsba, hogy a hozzávalókat jó bővel ellepje.
- A gulyáskrémet és az Erős Pistát is teszek bele, még főzöm 10 percig, amíg az ízek jól összebarátkoznak.
- Jó étvágyat!