Péntek, 2024-11-22, 10:00 PM

 

Babgulyás



Egy 16 literes bográcshoz, 12-14 jóbarátnak.

Elkészítés

Hozzávalók

  • 2,5 kg hús, amiben legyen csontos, füstölt sertés és marha (felkockázva
  • 1 kg vegyes zöldség
  • 1-2 burgonya
  • 1-2 paradicsom
  • 1-2 paprika
  • 5-6 közepes hagyma
  • pár gerezd fokhagyma
  • 1liter szárazbab
  • bors
  • pirospaprika
  • Erős Pista
  • szalonna
  • 1-2 gulyáskrém

Megjegyzés a hozzávalókhoz

Hagyma:
Vágd apró kockákra
Paradicsom
A héját húzd le.

Elkészítés

  1. A szalonnát zsírjára pirítom, az apróra vágott hagymát beleteszem, kevergetem.
  2. A felaprózott húsokat és a csontos részeket utána küldöm, aztán már mehet is a só, a bors, a pirospaprika.
  3. Kb. 10 perc múlva hozzáadom a felaprított zöldségeket is, újabb 10 perc után 2 liter vízzel felöntöm.
  4. Persze a tűzről sem feledkezem meg. Most már főhet egymagában is, időnként azért megrázogatom a bográcsot.
  5. A szárazbabot külön edényben felteszem főni, sózom, és 1 babérlevelet is hozzáadok.
  6. Amikor már a hús és a zöldségek is puhára főttek, a felkockázott paprikát és paradicsomot is hozzáadom, a megfőtt babot szintén.
  7. A bab levéből annyit teszek a bográcsba, hogy a hozzávalókat jó bővel ellepje.
  8. A gulyáskrémet és az Erős Pistát is teszek bele, még főzöm 10 percig, amíg az ízek jól összebarátkoznak.
  9. Jó étvágyat!