Péntek, 2024-11-22, 9:24 PM

Bacconos csirkemell

Elkészítés

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemell
  • 4 evőkanál tejföl
  • 40 dkg bacon
  • bors
  • 3 evőkanál liszt
  • 15 dkg sajt reszelt
  • petrezselyem
  • 2 db tojás

Elkészítés

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk.
  2. A felvágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy kicsit állni hagyjuk.
  3. Egy tálba a tejfölt és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet és a 10 dkg reszelt sajtot. Masszává keverjük és hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.
  4. Az őzgerincformát kikenjük margarinnal zsemlemorzsával megszórjuk. Kibéleljük a baconnel úgy, hogy a szélei lelógjanak. Belekanalazzuk a húsos masszát, egyenletesre nyomkodjuk kicsit és ráhajtogatjuk a lelógó bacon széleket.
  5. Hosszába is tegyünk rá baconcsíkokat és kenjünk rá egy kanál tejfölt. Reszeljünk rá 5 dkg sajtot. Ez kicsit le fog égni, de az azért kell, hogy ne a bacon tapadjon le.
  6. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe az őzgerinc formát, hogy ha esetleg kifolyik a szaft, ne égjen le a sütőbe. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  7. Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítjuk amíg a szalonna kicsit aranybarna nem lesz.
  8. Kihűlve, szeletelve tálaljuk.