Bacconos csirkemell
Elkészítés
Hozzávalók
- 80 dkg csirkemell
- só
- 4 evőkanál tejföl
- 40 dkg bacon
- bors
- 3 evőkanál liszt
- 15 dkg sajt reszelt
- petrezselyem
- 2 db tojás
Elkészítés
- A csirkemellet kis kockákra vágjuk.
- A felvágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy kicsit állni hagyjuk.
- Egy tálba a tejfölt és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet és a 10 dkg reszelt sajtot. Masszává keverjük és hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.
- Az őzgerincformát kikenjük margarinnal zsemlemorzsával megszórjuk. Kibéleljük a baconnel úgy, hogy a szélei lelógjanak. Belekanalazzuk a húsos masszát, egyenletesre nyomkodjuk kicsit és ráhajtogatjuk a lelógó bacon széleket.
- Hosszába is tegyünk rá baconcsíkokat és kenjünk rá egy kanál tejfölt. Reszeljünk rá 5 dkg sajtot. Ez kicsit le fog égni, de az azért kell, hogy ne a bacon tapadjon le.
- Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe az őzgerinc formát, hogy ha esetleg kifolyik a szaft, ne égjen le a sütőbe. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
- Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítjuk amíg a szalonna kicsit aranybarna nem lesz.
- Kihűlve, szeletelve tálaljuk.