Zöldborsóleves
Elkészítés
Hozzávalók
- 50 dkg zöldborsó
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- olaj vagy zsír
- só
- frissen őrölt fehérbors
- galuskához 1 tojás
Megjegyzés a hozzávalókhoz
- Tavasszal a legfinomabb:
- Ez a leves tavasszal a legfinomabb! A zsenge sárgarépából, petrezselyemgyökérből és a mézédes zöldborsóból a legjobb elkészíteni, de ha nem tudunk addig várni, akkor kevés cukrot adjunk a párolódó zöldségek alá.
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.
- Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
- Liszttel meghintjük, és kicsit átpirítjuk. Vízzel felöntve készre főzzük.
- Amikor a zöldségek már teljesen megpuhultak, a galuskatésztát összeállítjuk, és nokedliszaggató segítségével a levesbe szaggatjuk. Pár perc alatt el is készül.
- Jó étvágyat!