Péntek, 2024-11-22, 9:22 PM

 

Zöldborsóleves

Elkészítés

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldborsó
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • olaj vagy zsír
  • frissen őrölt fehérbors
  • galuskához 1 tojás

Megjegyzés a hozzávalókhoz

Tavasszal a legfinomabb:
Ez a leves tavasszal a legfinomabb! A zsenge sárgarépából, petrezselyemgyökérből és a mézédes zöldborsóból a legjobb elkészíteni, de ha nem tudunk addig várni, akkor kevés cukrot adjunk a párolódó zöldségek alá.

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
  3. Liszttel meghintjük, és kicsit átpirítjuk. Vízzel felöntve készre főzzük.
  4. Amikor a zöldségek már teljesen megpuhultak, a galuskatésztát összeállítjuk, és nokedliszaggató segítségével a levesbe szaggatjuk. Pár perc alatt el is készül.
  5. Jó étvágyat!