Zöldséges tyúkhúsleves
Elkészítés
Hozzávalók
- 1 db nagy tyúk, kb. 2kg
- 1 adag leveszöldség
- 1 fej karfiol
- 50 dkg spárga
- 5 liter víz
- 1 kiskanál só
Megjegyzés a hozzávalókhoz
- Tipp:
- A főzőláda nagy könnyebbség volt Nagymama számára. Reggel csak gyorsan elkészített és felforralt egy egyszerű levest vagy tejberizst. Ezután betette a főzőládába, ahol az étel tovább készült. Nagymama így nyugodtan foglalkozhatott egyéb teendőivel, például a nagymosással. Ebédidőben aztán kivette az ételt a ládából.
Elkészítés
- Mossuk meg a tyúkot. Tisztítsuk meg a leveszöldséget, és vágjuk szeletekre. Mossuk meg a karfiolt, szedjük rózsáira, és a torzsa puhább belső részét vágjuk apró darabokra. Ez utóbbi háromnegyedét tegyük félre. Vágjuk le a spárga végeit, hámozzuk le, mossuk meg, vágjuk darabokra. Háromnegyed részét rakjuk félre.
- Tegyük fazékba a tyúkot és a zöldségeket. Öntsük fel vízzel, és sózzuk meg. Közepes lángon forraljuk fel, szedjük le a habját, majd főzzük csendesen, alacsony hőfokon két óra hosszat.
- Közben a félretett karfiolt és spárgát külön-külön főzzük sós vízben, közepes hőfokon 20 percig.
- Vegyük ki a tyúkot, és szitán vagy vékony konyharuhán keresztül szűrjük le a levest. Ezután adjuk hozzá a spárgát és a karfiolt. Előmelegített levesestálban tálaljuk.
- Jó étvágyat